A projekt célja egy innovatív termék valós körülmények közötti, széleskörű demonstrációja, mely az autópályák mentén és a városokba telepíthető és ezáltal a hagyományos CNG töltőinfrastruktúra hálózat erős hiányosságát képes megszüntetni Európa szerte, így piacra lépése hiánypótló. A sűrített bio- és földgázüzemű járművek számára nyújt töltőinfrastruktúra hálózat telepítés lehetőséget olyan helyszíneken, ahol ezt a gázelosztó-hálózat nem, vagy csak korlátozottan teszi lehetővé. Miközben az Európai Unió 2014/94/EK Irányelve a tagállamok számára előírja a CNG és az LNG üzemanyagok elérhetőségének, hozzáférhetőségének biztosítását, a kőolaj alapú üzemanyagokról fenntartható közlekedési hajtóanyagra való átállást.

A CNG Clean Fuel Box (CFB) kompakt LCNG technológiával (Liquefied-to-Compressed Natural Gas) rendelkező, önkiszolgáló üzemű töltő dobozok, amelyek a gázcső hálózat nélkül képesek a CNG járművek gyors és környezeti zaj nélküli újra töltésére a nap 24 órájában. A városi környezetbe illeszkedő, előre gyártott dobozok elhelyezése mindössze egy-két napot vesz majd igénybe, ami jelentős eltérés a korábbi, akár éven túli projektátfutáshoz képest. A CFB töltőállomások telepítése, gyorsabb és olcsóbb, mint a hagyományos kompresszor állomásoké. A töltőpontok legnagyobb előnye azonban a forgalmi viszonyokat figyelembe vevő elhelyezhetőség, vagyis a piacorientált kihelyezés. Felügyeletükre és utántöltésükre, központi diszpécser szolgálattal és ”okos informatika” rendszerrel működő, üzemeltetői hálózat létrehozása valósul meg.

A technológiai csomag szerves része az ellátó jármű legyártása is. 7,2 tonnás össztömegével, méretével, mozgékonyságával és csendes CNG üzemével jól illeszkedik a sűrűn lakott városi környezethez, fenntarthatósági célok messzemenő figyelembevételével látja el a töltődobozokat az okos informatika által meghatározott sűrűséggel.

A CFB technológia bejegyzés alatt álló technikai innováció, amely Európában is teljes mértékben elterjeszthető, az INEA által biztosított támogatás lényege ennek előmozdítása, vagyis a piacra juttatása annak a technológiának, mely az Európai Stratégiát szolgálja.