Az új transzeurópai közlekedési hálózat részeként három fő, Magyarországot átszelő TEN-T folyosó fejlődhet. A fejlesztés célja, hogy kiépülhessenek az LNG üzemű teherautók és autóbuszok számára olyan töltőállomások, mint amilyenek már rendelkezésre állnak a Nyugat- és Észak-európai régiókban. Hazánk bekapcsolása az LNG-hálózatba kulcsfontosságú, hiszen már 15 európai tagállamban közlekednek ilyen hajtással rendelkező teherautók. A cseppfolyósított földgázzal (LNG) történő közlekedés a Közép-európai országok számára is ugyanolyan előnyöket kínál, mint a már kiépült LNG-hálózattal rendelkező tagállamoknak.

EU-s direktíva

A 2014/94/EC-es irányelv világosan meghatározza az alternatív üzemanyagok töltőhálózatának-, ezzel együtt pedig az áru- és személyszállításhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését. A PAN-LNG Projekt teljes mértékben az EU-s irányelv elvárásaival összhangban született meg, ennek köszönhetően hozzájárul Magyarország európai CNG és LNG-hálózatba történő eredményes csatlakozásához. Hazánk szerepe jelentős, hiszen Magyarország Nyugat és Kelet között foglal helyet és ebből kifolyólag fontos, logisztikai szerepe van az európai árufuvarozásban.

Könnyen elérhető országhatárok

A PAN-LNG projektnek köszönhetően hazánk egy hozzávetőlegesen 500 kilométerrel hosszabbítja meg az úgynevezett Mediterrán – korridor (spanyol, francia, olasz, szlovén) LNG-üzemű járművekkel való átjárhatóságát. A másik két korridor, a Rajna-Duna és az Orient / Kelet – Med átjárhatósága még ennél is nagyobb, több mint ezer kilométerrel bővül a PAN-LNG projekt hatására.

A hazánkban nyíló első öt LNG töltőállomás megtervezésénél az alábbi paraméterek alapján számoltak:

  • Az LNG-vel üzemelő járművek jelenleg több mint 800 kilométeres hatótávolsággal rendelkeznek
  • Az első LNG-töltőállomások eloszlását úgy tervezték meg, hogy azok egyrészt főbb fuvarozási útvonalak, autópályák mellett legyenek, másrészt az országhatáron túl is minél nagyobb távolságra lehessen szállítani a tervezett töltőállomások helyétől.
  • Ennek köszönhetően már az első öt LNG-töltőállomástól lefedhetővé válik hazánk területe.

Az MGKKE prognózisai szerint az első cseppfolyósított földgázt kínáló kutak megnyitásánál körülbelül 20 darab LNG üzemű, nehéz teherbírású teherautó kerül forgalomba. A magyar töltőállomások kiegészíthetik a Mediterrán korridort, emellett a határtól 800 kilométeren belül Németország is elérhető, mely két további korridort foglal magába.

LNG-vel gyorsabb

Az LNG-töltőhálózat fejlesztése mellett hazánk feladata, hogy a 2014/94/EK irányelv szerint tovább bővüljön a CNG-kúthálózat. Az Európai Bizottság elvárásainak megfelelően hazánknak 2020-ig egy megfelelő sűrűségű töltőhálózatot kell kiépítenie. Jelenleg 8 hivatalos CNG-töltőállomás áll a felhasználók rendelkezésére, emellett továbbiak építése van folyamatban. Az MGKKE számításai szerint ugyanakkor legalább 100 CNG-töltőállomásra lenne szükség hazánkban az Európai Unió által támasztott követelmények teljesítése érdekében. A technológiai és a jogi engedélyezési akadályok miatt ugyanakkor az LNG széleskörű elterjedésére mutatkozik kiemelkedő lehetőség. Az MGKKE által kidolgozott PAN-LNG projekt éppen ezért gyorsabban teszi elérhetővé az Európai Bizottság által lefektetett direktívák megvalósulását, emellett hozzájárul az alternatív üzemanyagok felhasználásának hatékonyabb elterjedéséhez.

Lehetőség a vízi áruszállítás számára

Az LNG-töltőhálózatok mellett kiemelten fontos lehet a cseppfolyósított földgáz széleskörű felhasználása a vízi közlekedésben. Ezen környezetbarát üzemanyag megjelenése új dimenziót adhat a vízi és a szárazföldi áruszállítás közötti versenynek. Figyelembe véve az LNG-terminálok jelenlegi elhelyezkedését, Magyarországon jelenleg 15-20 százalékkal magasabbak a vízi áruszállítás költségei, mint azokon a helyeken, ahol rendelkezésre áll az LNG. Ez versenyhátrányt jelent hazánk számára azokkal az országokkal szemben, ahol több, nagyobb kapacitású LNG-terminál található (pl. Hollandia, Belgium, vagy a Skandináv országok).