A cseppfolyósított földgáz (LNG) töltőinfrastruktúrájának fejlesztésre dolgozta ki az MGKKE a PANNON-LNG projektet, melyet az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) támogatható projektjei közé választottak. A projekt elsődleges célja a cseppfolyósított földgáz (LNG) alapú közlekedés fejlesztéséhez szükséges infrastruktúra magyarországi kiépítésének előkészítése és az első töltőpontok fizikai megvalósítása, valamint azok ellátásának biztosítása. A támogatásnak köszönhetően az LNG-hálózat fejlesztése több mint 90 százalékos uniós forrásból valósulhat meg.

A projekt keretében legalább öt, a távolsági áruszállítást épp úgy, mint a helyi közlekedést kiszolgáló cseppfolyósított és sűrített földgázt kínáló töltőállomás létesülhet 2017-ig Magyarországon, Európai Uniós forrásból.

Összhangban az Európai Uniós célokkal

Az Európai Unió célul tűzte ki, hogy 2020-ra jelentősen csökkenti a tagállamok károsanyag-kibocsátását, valamint Európa kőolaj alapú üzemanyag-függőségét. Az Európai Bizottság 2011-ben dolgozta ki a Közlekedés Fehér Könyvét (White Paper of Transport), melyben 40 konkrét lépés szerepel az Egységes Európai Közlekedési Térség megvalósítására. A dokumentum összhangban van az Európai Parlament és az Európa Tanács által kiadott COM(2013)17 alternatív üzemanyagokkal kapcsolatos stratégiai tervezet főbb céljaival is.

A Közlekedés Fehér Könyve emellett távlati célokat is megfogalmaz. Az Unió tervei között szerepel, hogy 60 százalékkal csökkenjen Európa károsanyag-kibocsátása és olajfüggősége 2050-ig. A dokumentum továbbá azt is célul tűzte ki, hogy az évszázad közepére eltűnjenek a hagyományos hajtású járművek a városokból. Legalább 60 százalékkal szükséges csökkenteni a közlekedésből fakadó szén-dioxid kibocsátást. Az EU távlati céljai között szerepel még a légi-, valamint a hajóközlekedés károsanyag-kibocsátásának 40 százalékkal történő redukálása.

Magyar kormányzati támogatás

Az MGKKE az LNG-projektet első alkalommal 2012. február 20-án mutatta be a Magyar Országgyűlés a Gazdasági és Információ-technológiai Bizottság Közlekedésügyi és Infrastrukturális-, valamint Energiaügyi Albizottságának. A későbbi szakmai előterjesztést részletesen megvizsgálták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért valamint az energiaügyekért felelős államtitkárságai is. 2015. február 19-én a Fejlesztési Politikáért és a Koordinációért felelős Bizottság támogatási kérelemre érdemesnek találta az MGKKE által készített anyagot. Néhány nappal később a magyar kormány Nemzeti Fejlesztési Bizottsága az Európai Unió által CEF finanszírozásra javasolt tenderek közé jelölte a PAN-LNG Projektet.