A magyarországi gázüzemű közlekedés fejlesztése érdekében 2011-ben alapított szakmai érdekképviselet, a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület az Európai Bizottság ügynöksége, az INEA-val kapcsolatot tartó koordinátor. Domanovszky Henrik elnök vezetésével az Egyesület 3 sikeres, a magyarországi gáztöltőinfrastruktúra fejlesztést célzó pályázatot nyújtott be, melyek támogatásáról az EB pozítív döntést hozott. Ezek a PAN-LNG Project, a PAN-LNG-4-DANUBE Project és a Clean Fuel Box Project.

Elnök: Domanovszky Henrik, újraválasztva 2017-ben, szakmája szerint közlekedésmérnök, emisszió és közlekedési hajtóanyag kutató. A támogatási szerződésekben koordinátor. 2018-ban lemondott elnöki tisztségéről.

Projektvezető társasága és beruházója:

A Pannon Fuel Kft. – infrastruktúra beruházás, üzemeltetés, projekt menedzsment, a projektek fő kedvezményezettje (kb. 86%). A társaságot 2006-ban alapították energiaszolgáltatási, energiahatékonysági projektek megvalósítása érdekében. Tulajdonosi döntés alapján a Társaság tevékenysége középpontjába az üzemanyagtöltő infrastruktúra projektek állnak és célja egy fejlett és tiszta üzemanyag kereskedelmi rendszer és szolgáltatás kialakítása áll.

Mint a projekt beruházója, a Pannon Fuel Kft. valósítja meg mindazokat az infrastruktúrális beruházásokat, melyek a PAN-LNG Project és a Clean Fuel Box Project keretében létrejön és természetesen ezek üzemeltetését is maga vállalja fel.

A Pannon Fuel Kft. tagjai 2019 áprilisától Soós Csaba (80%) és ENEFI Zrt. (20%). Ekkortól a Társaság ügyvezetői Bálint László és Soós Csaba. A projektek szakmai vezetését továbbra is Domanovszky Henrik látja el.

Projektben résztvevő további társaságok és szerepük:

  • LNG-Tech Kft – mérnöki tervező és szolgáltató cég kivitelezési feladatok ellátására, szerviztevékenységre, beleértve a gyártás felügyeletet is. A társaságot 2013-ban alapította Major Ferenc, Domanovszky Henrik és azóta a cégből kiszállt Marco Andreola, olasz állampolgár, LNG technológiai mérnök szakértő. A cég alapításával LNG üzemanyag infrastruktúra projekt mérnöki tevékenységének végzése volt a cél.
  • ONE PR Kft – a projektek megfelelő minőségű kommunikációját biztosító professzionális cég. A projektben résztvevő, alacsony támogatási résszel partner cég a sajtó és marketing megjelenések, valamint a szakmai anyagok professzionális disszeminációjáért felel. Emellett a ONE PR felel a rendezvények professzionális lebonyolításáért is.

A Társaságok, a projekt megvalósításáért egyetemlegesen felelnek.

A projekttársaságok között létrejött Együttműködési Megállapodás rögzíti a felelősségi és feladatköröket. Az Együttműködési Megállapodás értelmében a nem együttműködő partner esetében van mód annak kizárására és helyettesítésére.

Lényeges megjegyezni, hogy az aktivált eszközök fenntartási kötelezettsége csupán a Pannon Fuel Kft-t terheli.