Az elmúlt időszak kiválóan igazolta a vásárlói igények meglétét „a tiszta és megfizethető” CNG üzemanyag iránt. Az MGKKE 2011-es alapítása óta folyamatosan végzett információs munka és a töltőpontok lassú kiépítésével párhuzamosan intenzív és folyamatos növekedés tapasztalható. A 2010-es évhez képest 2016-ban épp tízszeresére nőtt a CNG értékesítése, tartósan 50 százalék feletti éves növekedés mellett.

A PAN-LNG Projektnek és a CFB Projektnek köszönhetően a nyilvános infrastruktúra a mai 11 darabos szintjéről 2018 végére 60 fölé fog emelkedni, amely már Magyarország jelentős lefedését és mintegy 2 millió új potenciális ügyfél (lakos) elérését eredményezi. A hálózat fejlődése várhatóan a CFB technológia szélesebb körű alkalmazása mentén teljesedhet ki. Ennek nyomán, a hazai széles tudományos és szakmai körrel végzett PAN-LNG Project tanulmányköteteiből a jármű elterjedést vizsgáló fejezete, mely teljes terjedelemben letölthető és megismerhető (http://www.panlng.eu/wp-content/uploads/2016/06/1_2_PAN-LNG_elterjedes.pdf) egy részletes, exponenciális elterjedési ívet vetít elénk.

Magyarország kormánya megtárgyalta és 1783/2016. (XII. 16.) határozatával elfogadta az Alternatív Üzemanyagok Infrastruktúrájának Nemzeti Keretét (AÜINK, teljes terjedelmében letölthető innen: http://www.kormany.hu/download/a/0c/e0000/A%C3%9CINK_fin.pdf). Ebben az alternatív hajtású járművek elterjedésére vonatkozóan három forgatókönyvet lát a szaktárca, az alábbiak szerint.


A táblázatban található adatok a következő alapmegfontolás szerint készültek: ha a jelenlegi projektek hatását követően nincsen további intézkedés, akkor „alacsony” elterjedés várható, csekély számú ösztönzés eredményeként a „reális” elterjedést várja a szaktárca, míg erősebb ösztönzés hatására várható a „magas” elterjedés.

Az AÜINK kidolgozásának feladatával megbízott Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Energetikáért felelős államtitkársága jelenleg a szabályozók és ösztönzők összeállításával foglalkozik annak érdekében, hogy a fenti számsorok közül a „reális”, vagy a „magas” elterjedés következhessen be. Ennek a munkának alátámasztására szakértőink folyamatosan együttműködnek az illetékes főosztállyal.

A CFB technológia Magyarországon és Európában történő minél előbbi bevezetése egyre sürgetőbb, mert az autógyártóknak azonnali megoldást kell találniuk a dízeljárművek kiváltására és egyúttal a CO2 kibocsátás (flottaátlag) csökkentésére. Erre az akkumulátoros járművek ma nem kínálnak megfelelő és széles vásárlói körben alkalmazható megoldást, azonban a CNG járművek igen. Kellőképp attraktív, a fogyasztók számára könnyen elérhető töltőinfrastruktúra hálózatra van igény ennek a szerepnek betöltésére, mely a CFB-al érhető el.