A Borsod-Abaúj-Zemlén megyei Hejőpapin 2 db nagy hulladéklerakó-állomás üzemel. A tervek szerint a keletkező depónia gázt elvezetik, majd szeparálják a benne lévő összetevőket. A kinyert metán gázt cseppfolyósítják (-161 Celsius fokra történő hűtéssel) környezeti nyomás mellett. A cseppfolyósított nagy metán tartalmú cseppfolyósított földgázt, vakum szigetelt tartályokban tárolják és szállítják.

Az üzem tervezett kapacitása 25-27 tonna/nap. Az üzem 5-8 főt kíván foglalkoztatni.

A PAN-LNG projekt keretében a cseppfolyósított földgázt (LNG) az 5+1 LNG, L-CNG töltőállomáshoz szállítják, amelyek elosztó (szatellit) és töltő funkciókat fognak ellátni. Az említett töltőállomások szolgálnak elosztói funkcióval a megvalósítandó CNG töltőpontok részére (CFB projekt). A PAN-LNG projekt keretében megvalósítandó komplex LNG töltő- és elosztó állomásokat az alábbi helyszíneken tervezzük megvalósítani:

  • M0 Szigetszentmiklós, Shell Hungary által bérelt helyszínek, a bérlet 10 évre szól,
  • M7 Székesfehérvár, szintén Shell Hungary, bérlet szintén 10 évre szól,
  • M1 Győr/Töltéstava, Hedoti Kft, Kamionparkoló, szerződés véglegesítés alatt,
  • M5 Kecskemét/Lajosmizse, Keskin Kft, Kamionparkoló, szerződést véglegesítés alatt, a komplett szolgáltatást nyújtó töltőállomás optimális elrendezése most folyamatban,
  • M3 Hejőpapi, 1,8 hektárt megvásárolt a Pannon Fuel, régészeti vizsgálatok megtörténtek, átminősítési engedély meg van.