Az MGKKE, mint szakmai érdekképviselet koordinálásával, a Pannon Fuel Kft. beruházásával, az LNG- Tech Kft. technológiai- és a ONE PR Kft. marketing feladatainak teljesítésével, mint a projektek megvalósításáért egyetemleges felelősséggel tartozó társaságok sikerrel pályáztak a CEF 2014 és CEF 2015 közlekedésinfrastruktúra fejlesztési felhívásokra. A Kormány 1099/2015 (III.15.) határozata alapján a projekttársaság benyújtotta az Európai Bizottság (EC) Közlekedésfejlesztéséért felelős Igazgatósága (DG MOVE) ügynöksége, az INEA (Innovation and Network Executive Agency) CEF (Connecting European Facility) első közlekedésfejlesztési felhívására a PANNON LNG PROJECT tervet, melynek megvalósítására 2015. november 16-án szerződés jött létre az Ügynökség és a Projektpartnerek között.

Folytatásként, a Kormány 1090/2016. (II.29) határozat alapján a Projekttársaság benyújthatta CNG Clean Fuel Box Project javaslatát, mely egyrészről a CNG infrastruktúra magyarországi kiépítésének előmozdítására a TEN-T közúti folyósok mentén 39 új töltőpontot hoz létre, másrészről egy magyar fejlesztésű és gyártású technológia és új szolgáltatási modell megjelenését eredményezi. A projektjavaslat megvalósítására az INEA-val 2016. november 17-én támogatási szerződés jött létre.

Mindkét innovációs projektet a Kohéziós Keret terhére 85 százalékos támogatási részaránnyal társfinanszírozza az EC Ügynöksége.