– A PAN-LNG Project feladatai között a kezdeti időszak LNG üzemű járműveinek biztosítása is szerepel. A nagyobb számú jármű, fogyasztó elérése érdekében a projektjavaslathoz képest a helyszínek módosításra kerültek, az optimális eredmények érdekében a KTI tudásbázisát használtuk. Elsődleges fogyasztóként a nehézgépjárművek, azon belül a nyergesvontatók szerepelnek. A jelenlegi európai piaci helyzet azt mutatja, hogy a már töltőállomásokkal rendelkező országok (elsősorban, S, F, I, Nl, B, GB és legújabban D) a távolsági közlekedésre alkalmas IVECO típus teljes gyártási kapacitását (2800pa) lefedik. Magyarországra is sikerült azt biztosítani, hogy ezekből a járművekből érkezzen, az első darabok bemutatása épp az MGKKE által szervezett V. CNG és LNG Konferencia és Kiállítás alkalmával kap nyilvánosságot (részletes program elérhető itt: www.lcng.hu).

Két nagy rivális járműgyártó, a Volvo és a Scania is 2017 őszén vezeti be a piacra a nemzetközi fuvarozásra már alkalmas LNG üzemű autóját, melyből az első egy-két hónapban Magyarországon is megindul a bemutatás és értékesítés.

A CO2 lábnyom, a környezetterhelés csökkentése iránt fogékony nemzetközi társaságok sora várja, hogy a magyarországi flottáját is LNG üzeműre cserélhesse. Az elsők között fogyasztóvá belépő társaságok száma meghaladja a 20-at, az érintett járműflotta nagysága 500 és 1000 jármű között van.

– Az LNG fogyasztásra alkalmas járművek másik nagy csoportja az autóbusz. A PAN-LNG Project mellékvonalaként elindítottuk az Ikarus Global Zrt.-vel az LNG üzemű autóbusz fejlesztését és gyártását az első prototípus megrendelésével és a fejlesztés szakmai támogatásával. Az autóbusz első bemutatására az MGKKE által szervezett V. CNG és LNG Konferencia és Kiállítás keretében kerül sor, szintén május 17-én. A jármű típusbizonyítványának módosításával egy időben a jelenleg átépítés alatt álló székesfehérvári gyártóhelyen az autóbuszok termelése megindul, így még az év vége előtt elindulhat a járműflották átadása és üzembeállítása. A vásárlók között már megjelent a BKV, az Arriva és számos magyar várossal együttműködésben új városi flották létrehozását szervezzük.

A Pannon Fuel a befektetést az autóbusz prototípus tulajdonjogának megszerzésén felül, mint immateriális javak, szellemi tulajdon tartja számon, tekintettel arra, hogy a szereződése értelmében az első 1000 jármű értékesítése után royalty illeti meg.

– A cseppfolyósító üzem termelésének elindulásakor a PAN-LNG Projectben már felépített töltőállomások fogyasztásán túl a Nyíregyházán addigra forgalomba állítandó 41 autóbuszból álló új CNG flotta fogyasztása is hozzáadódik.

A Magyarországon meglévő CNG járművek töltőállomáson való megjelenésére már a kezdeti napokban számítunk, tekintettel a kedvezőbb ár és a komprimált földgáznál jobb gázösszetevő tulajdonságok miatt a járművezetők számára könnyen megismerhető nagyobb hatótávolság okán.

A fenti intézkedésekkel a cseppfolyósító üzem elindítását követő kapacitás 50-80 százalékának hazai felhasználását biztosítani fogjuk. Emellett előrehaladott tárgyalásokat folytatunk mind a szomszédos Szlovákiában elinduló LNG üzemű autóbusz flotta üzemanyag ellátása érdekében, mind pedig a Shell hágai központjával, tekintettel arra, hogy az ő vásárlóik számára a biorészarány biztosítása alapvető vállalati policy, amelyet a Shell törekszik teljesíteni. Így Európa egyik vezető LNG töltőállomás üzemeltetője vélhetően le fogja kötni a termelésünk egy jelentős, akár 50 százalék feletti részét.