Büszkén valljuk, hogy a közúti áruszállítás legtisztább módját a gázüzemmel lehet biztosítani és ennek hazai, sőt az egész Kárpát-medencére kiterjedő jótékony hatását éppen töltőállomásunk megvalósítása alapozza meg. Az LNG hatására nem csak a legcsekélyebb koromszennyezéstől is mentesülnek a nehézgépjárművek, de a nitrogénoxidokból is mindössze néhány százalékát juttatják a levegőbe annak, amit a hagyományos dízel járművek. Teszik ezt ráadásul bonyolult, AdBlue adalékot igénylő katalizátor rendszerek használata nélkül (igaz ez utóbbi kijelentés a tisztán gázüzemű járművekre).

Az LNG a klímavédelem terén is eredményes előrelépés, hiszen a dízel haszongépjárművekhez képest 10 százalék feletti csökkenést eredményez. De még tovább lépve, biogáz felhasználásával az LNG járművek valójában NULLA CO2 kibocsátással szállíthatnak, vagyis az egyedüli klíma semleges fuvarozást teszik lehetővé!

A Pannon Fuel Kft. LCNG gáztöltő állomása úgy válhat a környezet védelmét szolgáló infrastruktúrává, ha azt a járművek mind nagyobb számban használják. Reméljük, hogy egyre több fuvarozó fog a környezet és a klímavédelem érdekében LNG üzemű járműre váltani.

ÉDER Special Tank Transport Kft LNG tesztjárművének feltöltése az üzemi próbák keretében

Vajon az Önök járművei hanyadikként érkeznek a következő képsorban?